Συχνές ερωτήσεις

 • Γιατί χρειάζεται να ζητήσω καθοδήγηση για το πρόβλημά μου;

  Ο εθισμός έχει σωματικές, ψυχικές και πνευματικές συνέπειες στη ζωή του εξαρτημένου ατόμου αλλά και της οικογένειας του. Τις περισσότερες φορές δεν αρκεί η αγάπη και η θέληση αλλά απαιτείται και η κατάλληλη καθοδήγηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πολυδιάστατο πρόβλημα του εθισμού.

 • Πως μπορώ να βοηθήσω κάποιον οικείο μου που κάνει χρήση ουσιών αλλά αρνείται ότι έχει πρόβλημα;

  Συμβαίνει πολύ συχνά το άτομο που κάνει χρήση ουσιών να αρνείται ότι έχει πρόβλημα και να δίνει δικαιολογίες για την συμπεριφορά του.

  Σε αυτές τις περιπτώσεις χρήσιμο είναι, προκειμένου να βοηθήσετε τον άνθρωπο σας αλλά και τον εαυτό σας, να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, να συζητήσουμε τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες σας και να σας ενημερώσουμε δωρεάν πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους καταστάσεις.

 • Με ποιον τρόπο μπορώ να έρθω σε επαφή μαζί σας;

  Ο τρόπος είναι απλός. Στην ιστοσελίδα μας είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία και οι τρόποι επικοινωνίας μαζί μας. Επιπλέον μπορείτε να καλέσετε στον αριθμό 6972845121 οποιαδήποτε ημέρα κι ώρα επιθυμείτε.

 • Ποια η βασική εμπειρία του προσωπικού σας;

  Το προσωπικό που στελεχώνει το πρόγραμμα μας αποτελείται από πτυχιούχους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της Συμβουλευτική με ειδικότητα στον τομέα της απεξάρτησης.

  Επιπλέον, καθοριστικό για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας είναι το γεγονός ότι πολλά μέλη διαθέτουν – εκτός από την επαγγελματική – και προσωπική εμπειρία.

 • Ποια η χρονική διάρκεια του προγράμματος;

  Η διάρκεια του προγράμματος διαφέρει απο άτομο σε άτομο. Ωστόσο κατά μέσο όρο η διάρκεια του βασικού προγράμματος είναι περίπου 6 με 7 μήνες και του προγράμματος υποτροπής 3 με 4 μήνες.

 • Τι γίνεται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος;

  Όταν κάποιος ολοκληρώσει το βασικό πρόγραμμα θα έχει αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια για την ΜΕΤΑΒΑΣΗ σε μια νέα ζωή με δημιουργικούς στόχους, οικονομική ανεξαρτησία, επαγγελματική αποκατάσταση, και αληθινές ανθρώπινες σχέσεις. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα η βοήθεια του προγράμματός μας θα παρέχεται δωρεάν, οποτεδήποτε και για όσο χρειαστεί.

 • Θα μπορέσετε να με δεχτείτε άμεσα στο πρόγραμμα;

  Προτεραιότητα μας αποτελεί η ΑΜΕΣΗ ένταξη του ατόμου στο πρόγραμμα. Ωστόσο βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κενών θέσεων σε συνάρτηση με την συνολική κατάσταση υγείας του ατόμου.

 • Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το πρόγραμμα;

  Οποιοσδήποτε ενήλικας μπορεί και αξίζει να προσπαθήσει για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

 • Θα πρέπει να έχω σταματήσει την χρήση για να με δεχτείτε;

  Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς ακόμη και τώρα να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για μία νέα αρχή.

 • Είχα διακόψει την χρήση ουσιών για κάποιο διάστημα και τώρα βρίσκομαι σε υποτροπή. Αξίζει να προσπαθήσω ξανά;

  Η υποτροπή δυστυχώς συμβαίνει συχνά στην πορεία της ανάρρωσης. Βασικό είναι να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια και ελπίδα για ανάκαμψη. Αξίζει να ζητήσεις άμεσα βοήθεια προκειμένου να βρούμε τις αιτίες της υποτροπής σου και να επανέλθεις.

 • Με ποιον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν οι οικογένειες των εξαρτημένων ατόμων;

  Ο εθισμός έχει καταστρεπτικές συνέπειες και συνήθως επηρεάζει όλη την οικογένεια.

  Η συμμετοχή των μελών της οικογένειας είναι συχνά καθοριστική για την ανάρρωση ενός εξαρτημένου ατόμου. Το κέντρο μας προσφέρει ειδικά προγράμματα για την ενημέρωση και υποστήριξη των μελών της οικογένειας του εξαρτημένου ατόμου που είτε μετέχει στο πρόγραμμα μας είτε δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε αυτό.

 • Αφού δεν είμαι εγώ ο εξαρτημένος, ποιος ο λόγος τότε να ζητήσω εγώ βοήθεια ή να συμμετέχω σε οικογενειακές ομάδες;

  Αν θέλεις να βοηθήσεις ουσιαστικά έναν δικό σου άνθρωπο που κάνει χρήση, ίσως χρειάζεται εσύ ο ίδιος πρώτα να ζητήσεις βοήθεια, είναι αυτό που συχνά λέγεται πως «η αγάπη δεν είναι αρκετή», χρειάζεται, επιπλέον, να λάβεις την κατάλληλη πληροφόρηση και καθοδήγηση, ούτως ώστε να καταφέρεις να διαχειριστείς σωστά το πρόβλημα αυτό. Επίσης, συζητώντας τις απορίες, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματα θα μπορείς να βρίσκεις πιο κατάλληλες λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν και σε σχέση με το άτομο που κάνει χρήση.

 • Υπάρχει εχεμύθεια και ανωνυμία στο πρόγραμμα;

  Βασική πολιτική του προγράμματος μας είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων του ατόμου και της οικογένειας του. Όλες οι πληροφορίες που παρέχει κάποιος είναι απόρρητες και η χρήση τους αφορά αποκλειστικά και μόνο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της θεραπευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης του. Δεν δίνονται προσωπικές πληροφορίες σε κανέναν χωρίς την συγκατάθεση του ιδίου.

 • Πως μπορώ να βοηθήσω εθελοντικά στο έργο σας αυτό;

  Το πρόγραμμά μας βασίζεται και στην προσφορά βοήθειας. Οι άνθρωποι που είναι ευαισθητοποιημένοι στον τομέα αυτό μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά ερχόμενοι σε επικοινωνία μαζί μας.

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας, δεν είσαι μόνος